Vissza az életbe Gyászfeldolgozás Módszerrel

Hogyan dolgozzuk fel szeretteink halálát, a válást, 
és más fájdalmas veszteségeket?

Az életünk során megjelenő veszteségeink ugyanúgy hozzátartoznak az életünkhöz, mint a sikereink, vagyis az évek alatt elért eredményeink.
Mégis, ahelyett, hogy megjelenítenénk az évek alatt megtörtént eseményeket, és mindeközben "láthatóvá" tennénk a bennük megélt érzéseket, gyakran elrejtjük, sőt még ennél is gyakrabban a legkevésbé sem tesszük jelentőségtelivé azokat. Így rejtve maradnak előttünk azok a nehéz, feldolgozatlan érzések, amelyek lassan, néha csak a puszta jelenlétükkel elzárják előlünk az életörömöt, a boldogságot, és a teljesség érzését.
"...mert azt megtanultuk, hogyan szerezzünk meg valamit, de azt nem, vajon mit tegyünk, ha elveszítjük azt..."
John W.James & Russell Friedman- Gyógyulás a gyászból c.könyvéből

A Gyászfeldolgozás Módszer® egy aktív önsegítő cselekvésprogram, ahol:

 • Megismerkedsz a módszertan megközelítésével a gyászról
 • Megtanulod felismerni a pótcselekvéseidet
 • Rálátást nyersz feldolgozatlan érzéseidre
 • Megszüntetheted az érzelmi izolációt
 • Visszavezet a jelenbe
 • Újra a kezedbe veheted a életed  
 • Felszabadítja a rejtett erőtartalékokat
A Gyászfeldolgozás Módszer® egyéni-, illetve csoportos program is, egy teljesen biztonságos légkörben zajlik.
Minden résztvevő, a teljes folyamat alatt vállalja a:
 • Teljes titoktartást ( név nélkül sem mesélünk a program alatt elhangzott tartalomról másoknak)
 • A teljes érzelmi őszinteséget- ez az adott eseménnyel kapcsolódó érzés megosztását jelenti, csak annyit, amennyit biztonságosnak érzel-akár a teljes történet megosztása nélkül
 • Minden gyász egyedi ezért kerüljük az összehasonlítást, hiszen nincs két egyforma gyász, mindenki a saját érzelmi igazságaira koncentrál, nincs könnyebb, vagy nehezebb gyász folyamat
 A veszteségeinket kísérő gyász érzése mindannyiunk természetes érzelmi válasza, amelyet mindannyian egyedi módon élünk meg.
De addig a pillanatig, ameddig nem látjuk tisztán mi is zajlott, zajlik bennünk, addig egészen egyszerűen megtagadjuk magunktól a boldogságot.
Az életünk során több, mint 40 féle veszteség érhet mindannyiunkat, és az ezek során felgyülemlett érzésekből, azaz a fel nem dolgozott gyász okozta fájdalomból legrosszabb esetben akár fizikai betegség is kialakulhat. Ritkán kapunk ezen érzéseink feltérképezéséhez, átkeretezéséhez hatékony segítséget a családtól, a barátoktól, a környezetünkből. Leggyakoribb esetben halmozódnak az érzések, mint egy elhanyagolt kertben a gaz, s észre sem vesszük, hogy lassan nem marad hely szívünkben az örömnek, és igen gyakran egy-egy veszteség, válás, csalódás után már " csak fél szívvel" merünk szeretni.
Ahogyan egy kertet sem tudunk speciális kerti szerszámok nélkül rendbe tenni, úgy veszteségeink feldolgozásához is szükségünk van egy hatékony eszközre, mellyel " meggyógyítva" összetört szívünket,  lehetőségünk nyílik újra elindulni az életbe. Feldolgozva veszteségeinket lehetségessé válik, hogy megtanuljunk megélt veszteségeinkkel együttélni,  tovább menni, újra élni, újra szeretni- így életünk kertje újra teljes pompával ragyoghat, helyet teremtve az élőknek, elfogadva a veszteséget, mint az élet természetes velejáróját.
Minden gyász egyedi és minden gyászfeldolgozás is egyedi folyamat. Nem kell vele egyedül megbíróznod, van segítség!
A Gyászfeldolgozás Módszer® egy hatékony önsegítő módszer, melyet elsajátítva egész életünk során alkalmazhatjuk. mindennapokban.
A módszer egy biztonságos, és  hatékony cselekvésprogram, mely két nagyszerű amerikai származású férfi: John W. James és Russell Friedman nevéhez fűződik.

Az általuk kidolgozott módszert a magyar nyelven is megjelent:
Gyógyulás a gyászból c. kézikönyvben tették hozzáférhetővé.  Az egyéni- és csoportos programban  Gyászfeldolgozás Módszer Specialistaként lépésről-lépésre vezetlek a folyamatban, a könyv és az egyéni szívmunkához szükséges otthoni feladatlapok használatával. A programra való jelentkezés mellé (a készlet erejéig) biztosítom számodra a könyvet, valamint az otthoni feladatokhoz szükséges anyagot is. 

Saját veszteségeik átélése után dolgozták ki ezt a hatékony önsegítő módszert a  '70-es években, mely azóta sok százezer embernek nyújtott segítséget szerte a világon.
Elsajátítva az általuk kidolgozott technikát a alkalmazhatjuk az egész életünk során a korábbiakban, vagy a későbbiekben megélt veszteségeink kapcsán.
A Gyászfeldolgozás Módszer® segítséget nyújthat ( a teljesség igénye nélkül) :
 • haláleset
 • válás
 • magzat elvesztése
 • házasság, tanulmányok, vagy egyéb okokból történő költözés
 • barátok elvesztése lakhely váltás miatt
 • kisállat elvesztése
 • munkahely váltás
 • tanulmányok befejezése
 • házasság miatt bekövetkezett változások
 • baleset, betegség miatt bekövetkezett életmód változások
 • anyagi veszteség
 • egzisztenciális veszteség
 • felmondás, elbocsátás esetén
 • családtag költözése...
 • nyugdíjazás, stb.
Ha elfogadod tőlem a támogatást a veszteségeid feldolgozásában, szeretettel várlak egyéni-, és a csoportos programra  egyaránt!

Ha gondot okoz a személyes megjelenés, akkor a Gyászfeldolgozás Módszer® 7 alkalmas egyéni programja ONLINE is  elérhető a Zoom programon keresztül!

Regisztrált Gyászfeldolgozás Módszer® Specialistaként az adatlapomat a Gyászfeldolgozás Módszer® Magyarország hivatalos oldalán itt találod.

A programokra a kapcsolatfelvételt űrlapon tudsz bejelentkezni. Amennyiben szeretnél értesülni a megrendezésre kerülő programokról, valamint a tudatosság, önismeret, párkapcsolat, személyes jól-lét, boldogság témákban a legújabb blog írásokat még a megjelenés pillanatában olvasni, kérlek iratkozz fel a havonta egyszer megjelenő HÍRLEVÉLRE. Minden hírlevélre történő feliratkozással automatikusan lehetőséged nyílik a NézőpontVáltás közösségéhez egy zárt csoportban csatlakoznod a Facebookon. 
A lehetőség szabadon választható, ehhez kérlek küldj egy felvételi kérelmet a facebookon keresztül.

Jelentkezési lehetőségek

Havi rendszeres program a Gyászfeldolgozás Módszer®-ről
SZEMÉLYESEN és/vagy ONLINE

Tájékoztató előadás személyesen vagy az online térben,  ahol a résztvevőknek lehetősége nyílik feltenni kérdéseiket, és megismerkednek a módszer megközelítésével a gyászról, és a program menetéről

Fontos!

2020.02.15-hatályos jogszabályi rendelkezés, vagyis a "kuruzslótörvény" miatt

A szolgáltatások

A fent kínált szolgáltatások közül egyik sem hagyományos értelemben vett gyógyító technika, és azok egyike sem tartozik a nem konvencionális gyógyító tevékenységek közé, így azok bármelyikén résztvevő egyén számára sem ígér gyógyulást. A Szolgáltató által alkalmazott bármely technika, módszer NEM helyettesíti az orvosi diagnózist, gyógyszeres kezelést, szakvéleményt, kezelést, vagy terápiát!

Varga Csilla

egyéni vállalkozó, mint Szolgáltató a jelenlegi Magyarországon hatályos vonatkozó jogszabályok értelmében kijelenti, hogy pszichés zavart vagy bármely egyéb betegséget nem kezel. Szolgáltatóként nem végez semmilyen egészségügyi, gyógyítói, orvosi, vagy pszihoterápiás tevékenységet, továbbá nem vállal felelősséget az ebből adódó félreértésekért, esetleges egészségkárosodásért.

Az ügyfél

bármely -a szolgáltató által kínált- szolgáltatásra elküldött jelentkezésével, illetve annak igénybevételével, elismeri és kijelenti, hogy mindezen információk ismeretében van, megértette, és elfogadja azokat.
Továbbá kijelenti, hogy kizárólag saját felelősségére vesz részt bármely egyéni, vagy csoportos programon a NézőpontVáltás Önfejlesztő Központban.
Navigáció
Kedves leendő ügyfelem!
Ha bármilyen kérésed, kérésed, vagy megjegyzésed van a szolgáltatásaimmal kapcsolatban, kérlek, fordulj hozzám  bizalommal a kapcsolati űrlap elküldésével.
Szeretettel várlak egyéni konzultációra, tanfolyamra, egyéb programra
előzetes bejelentkezéssel a NézőpontVáltás Önfejlesztő Központban! 
A személyes találkozásig, 
Üdvözlettel: 
Varga Csilla