Gyászfeldolgozás Módszer®
egyéni és csoportos formában

Hogyan dolgozzuk fel szeretteink halálát, a válást, 
és más fájdalmas veszteségeket?

 A veszteségeinket kísérő gyász érzése mindannyiunk természetes érzelmi válasza, amelyet mindannyian egyedi módon élünk meg.
De addig a pillanatig, ameddig nem látjuk tisztán mi is zajlott, zajlik bennünk, addig egészen egyszerűen megtagadjuk magunktól a boldogságot.
Az életünk során megjelenő veszteségeink ugyanúgy hozzátartoznak az életünkhöz, mint a sikereink, vagyis az évek alatt elért eredményeink.
Mégis, ahelyett, hogy megjelenítenénk az évek alatt megtörtént eseményeket, és mindeközben "láthatóvá" tennénk a bennük megélt érzéseket, gyakran elrejtjük, sőt még ennél is gyakrabban a legkevésbé sem tesszük jelentőségtelivé azokat. Így rejtve maradnak előttünk azok a nehéz, feldolgozatlan érzések, amelyek lassan, néha csak a puszta jelenlétükkel elzárják előlünk az életörömöt, a boldogságot, és a teljesség érzését.
"...mert azt megtanultuk, hogyan szerezzünk meg valamit, de azt nem, vajon mit tegyünk, ha elveszítjük azt..."
John W.James & Russell Friedman- Gyógyulás a gyászból c.könyvéből
A kutatás eredménye a képre kattintva olvasható
A kutatás eredménye a képre kattintva olvasható

A Gyászfeldolgozás Módszer® egy aktív önsegítő cselekvésprogram, ahol:

  • Megismerkedsz a módszertan megközelítésével a gyászról

  • Megtanulod felismerni a pótcselekvéseidet

  • Rálátást nyersz feldolgozatlan érzéseidre

  • Megszüntetheted az érzelmi izolációt

  • Visszavezet a jelenbe

  • Újra a kezedbe veheted a életed  

  • Felszabadítja a rejtett erőtartalékaidat

Minden gyász egyedi és minden gyászfeldolgozás is egyedi folyamat. 
Nem kell vele egyedül megbíróznod, van segítség!
A Gyászfeldolgozás Módszer® egyéni-, illetve csoportos program is egy biztonságos légkörben zajlik.
A Gyászfeldolgozás Módszer® egy önsegítő módszer, melyet elsajátítva egész életünk során alkalmazhatjuk. mindennapokban. A módszer egy biztonságos, és hatékony cselekvésprogram, mely két nagyszerű amerikai származású férfi:  John W. James és Russell Friedman nevéhez fűződik.
Saját veszteségeik átélése után dolgozták ki ezt a hatékony önsegítő módszert a  '70-es években, mely azóta sok százezer embernek nyújtott segítséget szerte a világon.
Az általuk kidolgozott módszert a magyar nyelven is megjelent: a 
Gyógyulás a gyászból c. kézikönyvben tették hozzáférhetővé.  
Az egyéni- és csoportos programban képzett Gyászfeldolgozás Módszer® Haladó Specialistaként lépésről-lépésre vezetlek a folyamatban, a könyv és az egyéni szívmunkához szükséges otthoni feladatlapok mentén.
A programra való jelentkezés mellé (a készlet erejéig) biztosítom számodra a könyvet, valamint az otthoni feladatokhoz szükséges anyagot is. 
A folyamathoz továbbá szükségszerű az alábbiak vállalása:
 
  • Titoktartás
Teljes körű titok tartás mindkét fél részéről, ami természetes, és jogos elvárás is egyben a gyászoló részéről, hogy a megosztott érzéseik, megéléseik, történetük, vagyis az összes elhangzott információ biztonságban legyen. Mivel azonban én magam, nem sem csak specialistaként, hanem gyászolóként is  részt veszek a folyamatban,  így én is megosztom a megélt veszteségeim egy részét a folyamatban - a feladatokhoz kapcsolódóan- ,  így ez részemről is egyaránt fontos. Tehát nem mesélünk a program alatt elhangzott tartalomról másoknak, ez az alap. 
 
  • Teljes érzelmi őszinteség
Minden történetet nem szükséges részletesen elmesélni. Tehát sem a helyszíneket, sem a személyeket nem kell ismernem ahhoz, hogy a feladatokon, magán a folyamaton végig kísérjem a hozzám érkezőt. Ez azt jelenti, hogy a gyászoló önmagával szemben vállalja azt, hogy őszintén feltárja magában az adott szituációval kapcsolatban megélt érzéseit-akár anélkül, hogy részleteket osztana meg a megélt szituáció pontos helyéről, szereplőiről.
Tehát az érzelmi őszinteség csak az adott eseménnyel kapcsolódó érzés  kifejezését jelenti, csak annyit, amennyit biztonságosnak érzel- akár a teljes történet megosztása nélkül
 
  • Egyediség 
Mivel minden ember, így minden gyász is más. Két személy megélt vesztesége, vagy akár egy személy két vesztesége között hasonlóság lehetséges ugyan, de teljes azonosság sohasem. Hiszen minden helyzet, kapcsolat más-és más. Pl.: még két testvér esetében is eltérő a kapcsolat egy ugyanazon szülővel, és egy pl.: egy-egy válás kapcsán is nagyon más-más megélése lehet a pár egyik-, és másik tagjának, nem beszélve a gyerekekről... 
Minden gyász egyedi ezért kerüljük az összehasonlítást, hiszen nincs két egyforma gyász, mindenki a saját érzelmi igazságaira koncentrál, nincs könnyebb, vagy nehezebb gyász folyamat
 
Továbbá kiemelten fontos, kulcsfontosságú elem a  folyamatban -mert a Gyászfeldolgozás Módszer ® 
egy struktúrált, aktív cselekvésprogram-, az otthoni feladatok elkészítése, hiszen ez a program egyik olyan tartópillére, amire épül maga a folyamat. A program sikere múlik a feladatok következő alkalomra való elkészítésén, ezért elengedhetetlenül szükséges, hogy az egyes találkozókra szánt időn kívül további 30-60 percben az otthoni feladatokat vagyis a "Szívmunkát" is elvégezd.
Ha elfogadod tőlem a támogatást a veszteségeid feldolgozásában, szeretettel várlak egyéni-, és a csoportos programra  egyaránt!

Ha gondot okoz a személyes megjelenés, akkor a Gyászfeldolgozás Módszer® 7 alkalmas egyéni programja ONLINE is  elérhető a Zoom programon keresztül
Ebben az esetben kérlek olvass tovább ide kattintva.

Regisztrált Gyászfeldolgozás Módszer® Haladó Specialistaként az adatlapomat a Gyászfeldolgozás Módszer® Magyarország hivatalos oldalán itt találod.

Ha érdekel bármely a program, de még kérdésed van a kapcsolat felvételi űrlapon tudsz bejelentkezni.
Amennyiben szeretnél értesülni a megrendezésre kerülő programokról, valamint a tudatosság, önismeret, párkapcsolat, személyes jól-lét, boldogság témákban a legújabb blog írásokat még a megjelenés pillanatában olvasni, kérlek iratkozz fel a havonta egyszer megjelenő LEVÉLRE. Minden hírlevélre történő feliratkozással automatikusan lehetőséged nyílik a NézőpontVáltás közösségéhez egy zárt csoportban csatlakoznod a Facebookon. 
A lehetőség szabadon választható, ehhez kérlek küldj egy felvételi kérelmet a facebookon keresztül.

Fontos!

2020.02.15-hatályos jogszabályi rendelkezés, vagyis a "kuruzslótörvény" miatt

A szolgáltatások

A fent kínált szolgáltatások közül egyik sem hagyományos értelemben vett gyógyító technika, és azok egyike sem tartozik a nem konvencionális gyógyító tevékenységek közé, így azok bármelyikén résztvevő egyén számára sem ígér gyógyulást. A Szolgáltató által alkalmazott bármely technika, módszer NEM helyettesíti az orvosi diagnózist, gyógyszeres kezelést, szakvéleményt, kezelést, vagy terápiát!

Varga Csilla

egyéni vállalkozó, mint Szolgáltató a jelenlegi Magyarországon hatályos vonatkozó jogszabályok értelmében kijelenti, hogy pszichés vagy fizikai betegséget nem kezel. Szolgáltatóként nem végez semmilyen egészségügyi, gyógyítói, orvosi, vagy pszihoterápiás tevékenységet, továbbá nem vállal felelősséget az ebből adódó félreértésekért, esetleges egészségkárosodásért.

Az ügyfél

bármely -a szolgáltató által kínált- szolgáltatásra elküldött jelentkezésével, illetve annak igénybevételével, elismeri és kijelenti, hogy mindezen információk ismeretében van, megértette, és elfogadja azokat.
Továbbá kijelenti, hogy kizárólag saját felelősségére vesz részt bármely egyéni, vagy csoportos programon a NézőpontVáltás Önfejlesztő Központban.
Navigáció
Kedves leendő ügyfelem!
Ha bármilyen kérésed, kérésed, vagy megjegyzésed van a szolgáltatásaimmal kapcsolatban, kérlek, fordulj hozzám  bizalommal a kapcsolati űrlap elküldésével.
Szeretettel várlak egyéni konzultációra, tanfolyamra, egyéb programra előzetes bejelentkezéssel a
NézőpontVáltás Önfejlesztő Központban! 
A személyes találkozásig, 
Üdvözlettel: 
Varga Csilla
Elérhetőségek:

NézőpontVáltás Önfejlesztő Központ

6721 Szeged, Juhász Gy. u.23. fsz.1.