Vissza az életbe Gyászfeldolgozás Módszerrel

Hogyan dolgozzuk fel szeretteink halálát, a válást, 
és más fájdalmas veszteségeket?

Az életünk során megjelenő veszteségeink ugyanúgy hozzátartoznak az életünkhöz, mint a sikereink, vagyis az évek alatt elért eredményeink.
Mégis, ahelyett, hogy megjelenítenénk az évek alatt megtörtént eseményeket, és mindeközben "láthatóvá" tennénk a bennük megélt érzéseket, gyakran elrejtjük, sőt még ennél is gyakrabban a legkevésbé sem tesszük jelentőségtelivé azokat. Így rejtve maradnak előttünk azok a nehéz, feldolgozatlan érzések, amelyek lassan, néha csak a puszta jelenlétükkel elzárják előlünk az életörömöt, a boldogságot, és a teljesség érzését.
"...mert azt megtanultuk, hogyan szerezzünk meg valamit, de azt nem, vajon mit tegyünk, ha elveszítjük azt..."
John W.James & Russell Friedman- Gyógyulás a gyászból c.könyvéből

A Gyászfeldolgozás Módszer® egy aktív önsegítő cselekvésprogram, ahol:

 • Megismerkedsz a módszertan megközelítésével a gyászról
 • Megtanulod felismerni a pótcselekvéseidet
 • Rálátást nyersz feldolgozatlan érzéseidre
 • Megszüntetheted az érzelmi izolációt
 • Visszavezet a jelenbe
 • Újra a kezedbe veheted a életed  
 • Felszabadítja a rejtett erőtartalékokat
A Gyászfeldolgozás Módszer® egyéni-, illetve csoportos program is, egy teljesen biztonságos légkörben zajlik.
Minden résztvevő, a teljes folyamat alatt vállalja a:
 • Teljes titoktartást ( név nélkül sem mesélünk a program alatt elhangzott tartalomról másoknak)
 • A teljes érzelmi őszinteséget- ez az adott eseménnyel kapcsolódó érzés megosztását jelenti, csak annyit, amennyit biztonságosnak érzel-akár a teljes történet megosztása nélkül
 • Minden gyász egyedi ezért kerüljük az összehasonlítást, hiszen nincs két egyforma gyász, mindenki a saját érzelmi igazságaira koncentrál, nincs könnyebb, vagy nehezebb gyász folyamat
 A veszteségeinket kísérő gyász érzése mindannyiunk természetes érzelmi válasza, amelyet mindannyian egyedi módon élünk meg.
De addig a pillanatig, ameddig nem látjuk tisztán mi is zajlott, zajlik bennünk, addig egészen egyszerűen megtagadjuk magunktól a boldogságot.
Az életünk során több, mint 40 féle veszteség érhet mindannyiunkat, és az ezek során felgyülemlett érzésekből, azaz a fel nem dolgozott gyász okozta fájdalomból legrosszabb esetben akár fizikai betegség is kialakulhat. Ritkán kapunk ezen érzéseink feltérképezéséhez, átkeretezéséhez hatékony segítséget a családtól, a barátoktól, a környezetünkből. Leggyakoribb esetben halmozódnak az érzések, mint egy elhanyagolt kertben a gaz, s észre sem vesszük, hogy lassan nem marad hely szívünkben az örömnek, és igen gyakran egy-egy veszteség, válás, csalódás után már " csak fél szívvel" merünk szeretni.
Ahogyan egy kertet sem tudunk speciális kerti szerszámok nélkül rendbe tenni, úgy veszteségeink feldolgozásához is szükségünk van egy hatékony eszközre, mellyel " meggyógyítva" összetört szívünket,  lehetőségünk nyílik újra elindulni az életbe. Feldolgozva veszteségeinket lehetségessé válik, hogy megtanuljunk megélt veszteségeinkkel együttélni,  tovább menni, újra élni, újra szeretni- így életünk kertje újra teljes pompával ragyoghat, helyet teremtve az élőknek, elfogadva a veszteséget, mint az élet természetes velejáróját.
Minden gyász egyedi és minden gyászfeldolgozás is egyedi folyamat. Nem kell vele egyedül megbíróznod, van segítség!
A Gyászfeldolgozás Módszer® egy hatékony önsegítő módszer, melyet elsajátítva egész életünk során alkalmazhatjuk. mindennapokban.
A módszer egy biztonságos, és  hatékony cselekvésprogram, mely két nagyszerű amerikai származású férfi: John W. James és Russell Friedman nevéhez fűződik.

Az általuk kidolgozott módszert a magyar nyelven is megjelent:
Gyógyulás a gyászból c. kézikönyvben tették hozzáférhetővé.  Az egyéni- és csoportos programban  Gyászfeldolgozás Módszer Specialistaként lépésről-lépésre vezetlek a folyamatban, a könyv és az egyéni szívmunkához szükséges otthoni feladatlapok használatával. A programra való jelentkezés mellé (a készlet erejéig) biztosítom számodra a könyvet, valamint az otthoni feladatokhoz szükséges anyagot is. 

Saját veszteségeik átélése után dolgozták ki ezt a hatékony önsegítő módszert a  '70-es években, mely azóta sok százezer embernek nyújtott segítséget szerte a világon.
Elsajátítva az általuk kidolgozott technikát a alkalmazhatjuk az egész életünk során a korábbiakban, vagy a későbbiekben megélt veszteségeink kapcsán.
A Gyászfeldolgozás Módszer® segítséget nyújthat ( a teljesség igénye nélkül) :
 • haláleset
 • válás
 • magzat elvesztése
 • házasság, tanulmányok, vagy egyéb okokból történő költözés
 • barátok elvesztése lakhely váltás miatt
 • kisállat elvesztése
 • munkahely váltás
 • tanulmányok befejezése
 • házasság miatt bekövetkezett változások
 • amputáció miatt bekövetkezett életmód változások
 • bizonyos képességek, tevékenységek elvesztése
 • anyagi veszteség
 • egzisztenciális veszteség
 • felmondás, elbocsátás esetén
 • családtag költözése...
 • nyugdíjazás, stb.
Ha elfogadod tőlem a támogatást a veszteségeid feldolgozásában, szeretettel várlak egyéni-, és a csoportos programra  egyaránt!

Ha gondot okoz a személyes megjelenés, akkor a Gyászfeldolgozás Módszer® 7 alkalmas egyéni programja ONLINE is  elérhető a Zoom programon keresztül!

Regisztrált Gyászfeldolgozás Módszer® Specialistaként az adatlapomat a Gyászfeldolgozás Módszer® Magyarország hivatalos oldalán itt találod.

A programokra a kapcsolatfelvételt űrlapon tudsz bejelentkezni. Amennyiben szeretnél értesülni a megrendezésre kerülő programokról, valamint a tudatosság, önismeret, párkapcsolat, személyes jól-lét, boldogság témákban a legújabb blog írásokat még a megjelenés pillanatában olvasni, kérlek iratkozz fel a havonta egyszer megjelenő HÍRLEVÉLRE. Minden hírlevélre történő feliratkozással automatikusan lehetőséged nyílik a NézőpontVáltás közösségéhez egy zárt csoportban csatlakoznod a Facebookon. 
A lehetőség szabadon választható, ehhez kérlek küldj egy felvételi kérelmet a facebookon keresztül.

Jelentkezési lehetőségek

Havi rendszeres program a Gyászfeldolgozás Módszer®-ről
SZEMÉLYESEN és/vagy ONLINE

Tájékoztató előadás személyesen vagy az online térben,  ahol a résztvevőknek lehetősége nyílik feltenni kérdéseiket, és megismerkednek a módszer megközelítésével a gyászról, és 
Navigáció

Kedves leendő ügyfelem!

Ha bármilyen kérésed, kérésed, vagy megjegyzésed van
a szolgáltatásaimmal kapcsolatban,
kérlek, fordulj hozzám  bizalommal a lenti elérhetőségeimen.
Szeretettel várlak egyéni konzultációra, tanfolyamra, egyéb programra
előzetes bejelentkezéssel
a NézőpontVáltás Önfejlesztő Központban! 
A személyes találkozásig, Üdvözlettel: 
Varga Csilla