Hála

2020.05.30.

A Wikipedia szerint : ”A hála, köszönetnyilvánítás, hálaadás, latin szóval gratus ‘örömteli, hálás’, egy olyan pozitív érzelem, amelyet akkor lehet érezni, ha valaki kedves velünk, ajándékoz nekünk, szívességet tesz nekünk vagy bármilyen nagyvonalú cselekedetet hajt végre felénk. Aki ilyen módon bánik velünk, feléje hálával viszonyulunk. “
Egy fontos dolog maradt csak ki...

...mégpedig az, hogy az a “valaki”, te is lehetsz.

Mindannyian megtanultuk hogyan legyünk hálásak valaki másnak. Egész életünkben hálával viszonoztuk a kedvességet, a segítséget, a szeretet, a gondoskodást, a támogatást.

Megtanultunk bízni mindenki másban, közben pedig elfelejtkeztünk a legfontosabb emberről akinek a leginkább hálával tartozunk: saját magunk. A testünk lelkünk szellemünk egyediségéért. 

Hiszen te magad vagy aki kitart, aki erőt ad a minden napokban, aki táplálja a lelkesedést, aki motivál...stb., ....vagyis talán így lehetne mégnagyobb potenciállal megélni az életet.

ezért fontosnak tartom hogy minden nap jusson eszedbe, hogy ne felejtsd ki önmagadat sem abból a listából akiknek hálát adsz.

Felmerülhet egy kérdés benned: hogy legyek én hálás magamnak ? mit tehetek, magamért? A javaslatom az, szedd össze azokat a dolgokat, amit tettél, mit adtál önmagadnak. amit létrehoztál, amit teremtettél aznap.

Nézz rá, kinek voltam ma hozzájárulás az életéhez? Mit adtam a világ(om)hoz  ma?

Fontosnak tartom, hogy ne csak másoknak, és ne csak a kívülről kapott, hanem a belülről jövő, azaz az önmagunk adta támogatás, segítség- vagyis pl.: a kitartásunkért, az erőnkért, a tehetségünkért, a képességégünkért is legyünk elismeréssel.

Az önmagunknak adott elismerés, vagyis a hála érzése is ugyanolyan, sőt! talán a legfontosabb. Azon túl, hogy önmagában is a hála érzése pozitív tartalommal bír, amellett segít emelni az önmagunk iránt érzett szeretetet, tiszteletet, vagyis hozzájárul önbecsülésünk növekedéséhez.

vissza

Hozzászólások